YPAČ TYRAS, ARBEQUINA alyvuogių rūšies aliejus D.O.P. Alfar, 750 ml

Prekės ženklas: Alfar

Prekės kodas: 360113003834

Pardavėjas: Assorti.lt

Kaina: 9.95

YPAČ TYRAS, ARBEQUINA alyvuogių rūšies aliejus D.O.P. Alfar, 750 ml  Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus yra pagamintas iš Arbequina alyvuogių spaudžiant mechaniniu, šaltuoju būdu per 12 valandų nuo derliaus nuėmimo.Alyvuogės yra skinamos kai jau baigia sunokti spalio mėnesio gale arba lapkričio mėnesio pradžioje.Rūgštingumas šio aliejaus yra tik 0,01%.Šis aliejus tampa geltonai žalios spalvos, kvapas primena šviežius žalius vaisius. Puikiai tinka dera pagardinti skrudintą duoną, salotas, užkandžius, padažų gamybai.--- Įmonė La Maja yra šeimos valdoma bendrovė, įsikūrusi 1997 metais. Ši įmonė turi alyvuogių plantaciją ir tuo pačiu gamina ypač tyrą alyvuogių aliejų. Dauguma auginamų alyvuogių yra Arbequina rūšies. Arbequina alyvuogės yra mažos ir apvalios, be susiformavusio galiuko ir turi keletą mažų porų. Alyvuogės sunoksta nevienodai ir subręsta anksti sezonui įpusėjus.Alyvuogių derlius yra skinamas spalio gale arba lapkričio pradžioje, kai uogos pradeda nokti. Derliaus nuėmimo metodas yra pilnai automatizuotas, tai reiškia, kad alyvuogės nuskintos nuo medžio patenka tiesiai į presą. Todėl jos yra išspaudžiamos labai greitai, o tai turi įtakos tiek alyvuogių aliejaus kokybei, tiek rūgštingumui, todėl jis siekia tik 0,1%. --- ALFAR ir LA Maja aliejai yra žymimi SIQEV tai yra tarptautinė etiketė, įkurta QvExtra! Siekiant užtikrinti mūsų klientams, kad alyvuogių aliejus, kuris turi šį antspaudą yra aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo aliejaus. Per laikotarpį savo "geriausias iki" datos. Dėl šios priežasties tik Extra Virgin alyvuogių aliejų, kuris atitinka aukščiausius kokybės standartus, leidžiama turėti tokį antspaudą.  --- Alyvuogių aliejaus aukščiausias įkaitimo laipsnis yra pakankamai didelis lyginant su kitais riebalais.Ypač gryną pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų galima įkaitinti net iki 210ºC, tuo tarpu idealiausia temperatūra maistui kepti yra 180ºC. Tokį aliejų saugu vartoti net jei jis kepimui naudojamas kelis kartus.Kepimo temperatūra priklauso nuo aliejaus rūgštingumo. Kuo jis mažesnis tuo aukštesnėje temperatūroje aliejų galima kaitinti. Būtent Alfar alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra 0,1% (tuo tarpu kai norma ypač tyro alyvuogių aliejaus gali būti iki 0,8%).  ---Receptas su alyvuogių aliejumi:Ispaniško stiliaus skrudinta duona su pomidoraisReikės:Bagetės (prančūziškas batonas)Skiltelės česnako2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus1 didelio prinokusio pomidoroJūros druskosParuošimas: Įkaitinkite orkaitę, sudėkite ant kepimo popieriaus supjaustytą prancūzišką batoną ir pakepkite orkaitėje 8 minutes. Ištrinkite kiekvieną gabalėlį česnaku ir pašlakstykite aliejumi. Tada nulupkite odą nuo pomidoro ir sutrynę jį uždėkite ant skrebučio, pabarstykite jūros druska.