Traditional Lithuanian Lenten Meals

Prekės ženklas: Baltos Lankos

Prekės kodas: 9789955230076

Pardavėjas: ManoKnyga.lt

Kaina: 18.93

Albumą „Tradiciniai lietuvių pasninko valgiai“ sudarė Kulinarinio paveldo fondo direktorė, etnologė Birutė Imbrasienė. Šioje knygoje pateikiami tradicinių lietuviškų patiekalų be mėsos receptai. Įvade trumpai apžvelgiami lietuvių valgymo papročiai ir su jais susiję burtai, spėjimai, patarlės, išskirtinis dėmesys skiriamas Kūčioms, pateikiama senovinių šiai šventei skirtų receptų. Albume taip pat rasite ir kitų švenčių – krikštynų, vestuvių valgių ir gėrimų receptus. Lietuvių šeimininkės nuo seno garsėja sveikų, skanių valgių gamyba. Valgiai gaminami iš įvairių produktų, gaunamų užsiimant tradicine žemdirbyste, gyvulininkyste, žvejyba, bitininkyste, daržininkyste ar miško teikiamų gėrybių rinkimu. Pagal valgių gamybai vartojamus produktus knyga suskirstyta į daržovių, patiekalų iš bulvių, pieniškų valgių, grūdinių kultūrų patiekalų skyrius.