Skonio fiziologija

Prekės ženklas: Alma littera

Prekės kodas: 9789955381716

Pardavėjas: ManoKnyga.lt

Kaina: 56.91

„Skonio fiziologija“ – garsus XIX a. pradžios kūrinys, cituojamas daugelyje solidžių kulinarijos knygų. Vieni „Skonio fiziologijos“ skyriai yra gastronominiai ir kitokie autoriaus memuarai, kiti – mokslinio traktato parodija. Šmaikščiai parašytuose puslapiuose rasime ne tik kulinarijos istorijos žinių ir receptų, bet ir smagių autoriaus prisiminimų, juokingų istorijų, aforizmų. · Skonio apibrėžimas· Gastronomijos kilmė· Erotinės trumų galios· Cukraus panaudojimas· Kavos paruošimo būdai· Šokolado savybės· Gėrimų poveikis· Kas yra gurmaniškumas· Apie stalo malonumą· Apie poilsį, miegą, sapnus· Nutukimo priežastys ir gydymasANTHELME BRILLAT-SAVARIN (Antelmas Brija-Savarenas, 1755–1826), prancūzų intelektualas, kilęs iš aristokratų giminės, mokėjo kelias kalbas ir domėjosi daugeliu mokslų: archeologija, astronomija, chemija, medicina, gastronomija. Po nesėkmingos politinės ir administracinės karjeros 1794 m. atsidūrė Jungtinėse Valstijose, čia uždarbiavo duodamas muzikos pamokas ir virėjaudamas. Gyveno linksmai, vaikščiojo į restoranus, dalyvavo šventėse, rasdavo laiko smagiai draugijai. 1796 m. grįžo į Prancūziją, tapo kasacinio teismo teisėju, vėliau pakeitė ne vieną darbo vietą, kol 1811 m. grįžo dirbti į skundų rūmus ir šio posto nebepaliko.Brillat-Savarinas buvo tikras paryžietis – dalyvavo visuose svarbiausiuose sostinės įvykiuose, mėgo prabangų gyvenimą, aukštuomenės salonus. Anonimiškai išleidęs veikalą „Skonio fiziologiją“ vos pora mėnesių prieš mirtį, jau nebegalėjo pasidžiaugti savo kūrinio sėkme. KULINARIJOS MENO KLASIKA – tai gastronominė eseistika. Tai nėra įprastos virtuvės knygos, jose beveik nerasite patiekalų receptų, šios serijos knygų tikslas – išmokyti gaminti maistą be receptų, džiaugsmingai ir maloniai kurti prie viryklės.GEROS VIRTUVĖS PASLAPTYS, ĮDOMIOJI KULINARIJA, PRIESKONIAI IR PAGARDAI, MANO VIRTUVĖ. MANO MENIU – kulinarinės eseistikos Rusijoje pradininko, erudito VILJAMO V. POCHLIOBKINO knygos, kuriose su akademišku kruopštumu aprašomi valgiai, prieskoniai.SKONIO FIZIOLOGIJA – legendinio prancūzų gastronomo J. A. BRILLAT-SAVARIN garsioji knyga parašyta XIX a. ir vis dar laikoma gastronomijos „biblija“.ABĖCĖLĖ GURMANAMS – amerikietės M. K. FISCHER knyga. Autorė kelis dešimtmečius rašė šmaikščias kulinarines knygas. Ji visą savo šalį įtikino, kad gastronomija yra menas, ir laikė save virtuvės filosofe: „Kaip žinoma, pasaulį valdo meilė ir alkis, o susivienija jie prie pietų stalo.“