EKOLOGIŠKI prancūziški raudonieji CAMARGUE ryžiai, 500 g

Prekės ženklas: Infinity Foods

Prekės kodas: 160105005185

Pardavėjas: Assorti.lt

Kaina: 5.25

EKOLOGIŠKI prancūziški raudonieji CAMARGUE ryžiai, 500 g  Raudonieji Camargue ryžiai yra dar palyginti nauja ryžių rūšis, auginama Pietų Prancūzijoje, Camargue (Kamargo) regione. Šių ryžių grūdeliai yra trumpi, tamsiai raudonos - rudos spalvos, išvirti lengvai sulimpa. Šie ekologiškai išauginti ryžiai pasižymi švelniu, riešutus primenančiu skoniu. Paruošimas: 1 dalis Camargue ryžių ir 2 dalys vandens. Užvirinama ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 minučių nemaišant.Sudėtis: ekologiški raudonieji Camargue ryžiai. Supakuota aplinkoje, kurioje yra sėklų, riešutų, kviečių.  Norite išbandyti šiuolaikinę Prancūzijos virtuvę namie? Dalinamės Camargue ryžių salotų receptu!   Jums prireiks:- 2 puodelių Camargue ryžių,- druskos. Rekomenduojame rinktis smulkią rožinę Himalajų druską.- kubeliais supjaustytos vidutinio dydžio cukinijos,- 1 puodelio pjaustytų žaliųjų pupelių (su ankštimis),- 1,5 puodelio šviežių petražolių lapelių,- 0,5 puodelio alyvuogių aliejaus. Rekomenduojame rinktis aukštos kokybės, pirmo spaudimo nerafinuotą aliejų.- 2 šaukštelių citrinos sulčių,- šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Rinkitės kvapnius juoduosius pipirus žirneliais,- 2 smulkiai kapotų šviežių svogūnų laiškų,- apie 40 žaliųjų alyvuogių be kauliuko, supjaustytų pusiau,- 2 puodelių juostelėmis supjaustytų šviežių špinatų lapų,- 1 puodelio kapotų graikinių riešutų. Kad būtų greičiau, rinkitės gliaudytus graikinius riešutus.  Paruošimas:- Išvirkite Camargue ryžius taip, kaip virtumėte makaronus - dideliame puode, su trupučiu druskos. Šiuos ryžius reikia virti apie 30 minučių arba kol suminkštės, bet dar išlaikys tvirtą formą. Į puodą pridėkite pjaustytą cukiniją ir su ankštimis supjaustytas pupeles. Pavirkite dar apie 5 minutes. Nukoškite ryžius ir daržoves kartu ir palikite atvėsti.- Stambiai sukapokite petražoles ir kartu su alyvuogių aliejumi bei druska susmulkinkite virtuviniu kombainu. Tai užtruks apie 5 minutes - kol gausite labai ryškios žalios spalvos alyvuogių aliejų. Supilkite citrinos sultis ir įberkite šiek tiek šviežiai grūstų juodųjų pipirų. - Ryžius ir virtas daržoves užpilkite pagamintu padažu ir suberkite pjaustytus svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite. - Valgykite, kai ryžiai ir daržovės atvės iki kambario temperatūros. Prieš patiekiant, įmaišykite alyvuoges, špinatus ir graikinius riešutus. Puikiai tinka prie paukštienos arba žuvies patiekalų, o taip pat - ir kaip atskiras patiekalas, jei turite draugų vegetarų :) Šios salotos yra be gliuteno, tinka vegetarams ir veganams.