Džiovinti topinambų gumbų milteliai, 100g

Prekės ženklas: Anvitus

Prekės kodas: 060303007460

Pardavėjas: Assorti.lt

Kaina: 1.29

Džiovinti topinambų gumbų milteliai, 100gTopinambas - ir maistas, ir vaistas!  Gumbuose ir stiebuose daug vitaminų (B1, B2, karotino) mineralinių medžiagų, kalio, cinko, baltymų, pektinų, amino ir riebiųjų rūgščių, cukraus. Ypač gausu geležies ir silicio. Todėl juos valgyti rekomenduojama sergantiems mažakraujyste, pagyvenusiems ir linkusiems pilnėti žmonėms. Topinambuose daug fruktozės, kuri yra didžiausias šių daržovių turtas. Kovo, balandžio mėnesiais jos susikaupia daugiausia (iki 20 proc.), o stiebagumbiai kaip tik tuo metu yra puikaus, traškaus riešutus primenančio skonio. Prasidėjus vegetacijai gumbų skonis suprastėja, nes sumažėja fruktozės kiekis, kuris tuo metu daugiau kaupiasi stiebuose, lapuose.Šis augalas ypač vertingas sergantiesiems diabetu, podagra ar žarnyno ligomis, nes fruktozė valo organizmą, gerina medžiagų apykaitą, virškinimą, stiprina širdį.Medžiagų apykaitai pagerinti rytais reikia suvalgyti keletą šaukštų trintų gumbų. O jų sultimis galima gydyti opas, nudegimus, jas gali gerti ir vaikai, ir alergiški žmonės. Užsienyje iš topinambų gaminamos alkį ir apetitą mažinančios kramtomosios tabletės. Šias daržoves galima valgyti žalias, virtas, troškintas, konservuotas.Gumbų lupenos - be kamštinio sluoksnio, todėl ruošiant maistui nereikia skusti, tereikia švariai nuplauti.Iš šakniagumbių gaminamas nekaloringas vaisių cukrus, gira, vynas, ruošiamos salotos, košės, blynai, apkepai. Gražūs žiedai tinka puokštėms.Šaltinis “Vakarų ekspresas“ http://www.ve.lt/galery/_pdf/2008-10-11.pdf Milteliai padaryti iš topinambų gumbų. Jie turtingi tik topinambams būdinga chemine sudėtimi: milteliuose gausu kalio, inulino, maistinių skaidulų, mikro ir makroelementų, amino rūgščių.Milteliai naudojami kepant duoną (įdėti 5-10% miltų kiekiui), sausainius (5-50% miltų kiekiui), gaminant makaronus, dešras, žuvų pirštelius, picas. Topinambų milteliai suteikia patiekalui riešutų ir medaus skonį, o jų savybė sukaupti savyje drėgmę suteikia produktui ilgesnį galiojimo  terminą.Maistinė vertė: energinė vertė 100 g - 284 kcal, baltymai 4,24 g, riebalai 2,0 g, angliavandeniai 81,7 g.Sudėtis: topinambų gumbai 100%.