BARILLA SPAGHETTONI n.7 makaronai, 500g

Prekės ženklas: Barilla

Prekės kodas: 060107005576

Pardavėjas: Assorti.lt

Kaina: 1.29

Italai yra didžiausi makaronų vertintojai ir gerbėjai. Paskaičiuota, kad Italijoje vienas žmogus per metus suvalgo 35–36 kg makaronų.Italijoje makaronus gamina daug smulkių ir stambių įmonių. Pati stambiausia makaronų gamintoja yra “Barilla” Parmoje. Makaronai gaminami iš kvietinių miltų ir vandens, o gauta masė presuojama specialiu presu. Po to jie džiovinami ir fasuojami. Atrodytų viskas paprasta, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio. Nors visame pasaulyje makaronai gaminami iš miltų ir vandens, tačiau įvairiose šalyse pagamintų makaronų skonis skiriasi (čekiškų nuo lietuviškų, vokiškų nuo itališkų ar kitų). Kiekvienas gamintojas turi savo paslapčių. Technologija gali skirtis maišymo laiku, miltų kokybe, vandens kokybe, miltų ir vandens santykiu, džiovinimo būdu, presavimu (gali būti su vakuumu ar be jo).Labai svarbu miltų kokybė – glitumas, priemaišų kiekis, kviečių veislė. Beje, reiktų žinoti, kad makaronų pardavimo kaina priklauso nuo miltų gerumo. Kuo aukštesnės kokybės miltai, tuo brangesni makaronai. Italijoje dauguma makaronų yra gaminama iš kietųjų kviečių veislės (di Semola di Grano Duro).Vandens kokybė makaronams tokia pat svarbi kaip ir alui. Gali būti naudojamas paprastas, šaltinio, distiliuotas, mineralinis vanduo. Tai taip pat priklauso nuo gamintojo galimybių. Virti makaronus reikia giliame ir neuždengtame puode. Svarbiausia, kad užtektų vandens ir makaronai nesuliptų. Tinkamiausios proporcijos : 1 l vandens, 7 g druskos, 100 g makaronų. Virimo laikas priklauso nuo to, kokio storio makaronai, kiek įkaitęs puodas, kokia vandens kokybė. SPAGHETTONI