AVINŽIRNIAI DAIGINIMUI, 200 g., GERM'LINE
Prekės ženklas: Germ'line
Prekės kodas: 310305011991
Pardavėjas:
Assorti.lt
Kaina: 1.79 €
AVINŽIRNIAI DAIGINIMUI, 200 g., GERM'LINE Daiginti avinžirniai suteikia energijos, juose gausu angliavandenių, baltymų bei mineralinių medžiagų: fosforo, kalcio bei geležies. Sudaiginus avinžirnius, juose esančių vitaminų A, C, F, B1, B2, B3, B5 ir D kiekis padidėja net penkis kartus. Perplaukite ir užmerkite dubenyje nakčiai arba mažiausiai 18 valandų. Išbrinkusius avinžirnius nukoškite ir gerai perplaukite po tekančiu vandeniu. Vandens, kuriame mirko avinžirniai, neišpilkite. Nors jis bus gelsvas, drumstas ir nemalonaus kvapo, jis idealiai tiks laistyti kambariniams augalams. Daiginimo indą pastatykite vėsioje vietoje: galima tiek tamsioje, tiek ir šviesioje (ten, kur nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai). Tamsoje dygstantys ankštiniai bus traškesni, daigai balti ir stori; daiginti šviesioje vietoje - maistingesni, minkštesni, o daigeliai ploni ir žalsvi.Mažiausiai du-tris kartus per dieną dygstančius avinžirnius perplaukite švariu vandeniu ir šlapius sudėkite atgal į daigyklą. Plauti reikia tam, kad būtų palaikoma tinkama drėgmė ir daigeliai neperdžiūtų. Be to, drėgnoje terpėje labai greitai ima veistis grybelis, ir dažnas plovimas padeda jo išvengti. Daiginti ankštiniai yra tinkami vartojimui, kuomet jų daigeliai yra 0,2-1,5 cm ilgio. Sunaudokite iš karto arba laikykite šaldytuve. Švieži ir tinkami vartojimui išlieka dar 2-3 dienas. Mirkymo laikas: 18 val.Daiginimo laikas: iki 3 dienų.